5P

Označeno štítky: 

• Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Branko Santo a poslední změna proběhla před 6 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Iveta Pokorná
    Účastník

tipy na organizaci 5P, nabídky na pořádání 5P, konkrétní termíny 5P, jakékoliv další informace a inspirace týkající se 5P

Iveta Pokorná
    Účastník

5P na Světový den permakultury 2.-3.5. v Sedlčanech

Moji milí,
    obracím se na vás s nabídkou (prosbou) o účast na prvním 5P na Sedlčansku, které chceme uspořádat ve dnech mezinárodních oslav narozenin Billa Mollisona. 💚
    Termín: Víkend 2.-3. května 2026.
    Místo konání: Zahrada a Komunitní centrum za farou v Sedlčanech (Komenského náměstí 44).

ℹ️ Předběžný program akce:
    Sobota 2.5. permakulturní
    13:00 – 14:00 příjezd na místo, seznámení se s místem a lidmi, ubytování v Komunitním centru
    14:00 – 17:30 pozorování, rozhovor se správci (vize, potřeby, sny), seznámení se s analýzami pozemku (zkusím aspoň některé udělat)
    17:30 – 19:00 (přibližně) hrubé vytvoření konceptu zahrady, či aspoň náčrt hlavních zón a soupis nápadů pro permakulturní design zahrady
    …a pak následuje ZÁBAVA, která bude připravena dle počasí (ve hře je ohýnek a zpěvy s kytarou, místní hvězdárna, při dešti deskovky v komunitním centru, restaurační zařízení, …doladíme).
    Neděle 3.5. pracovní
    do 9:00 seznámení se s pracovními úkoly a rozdělení do pracovních týmů, fasování nářadí
    a pak práce, práce, práce…
    Předběžné pracovní úkoly: vybudování kompostu (min. 2 komory), osázení příjezdové cesty, vytvoření ukázkového trvalkového záhonu či úprava záhonů stávajících, rozvoz štěrku, úklid organického materiálu, … Uvidíme, co se stihne. Práce určitě bude.
    12:00 – 13:00 oběd
    13:00 + dokončovací práce na pracovních úkolech / procházka / výlet
    15:00 Poděkování, oslava, rozloučení a šup domů
    Ano, takto jsem si program vysnila a změny nevylučuji.😆

Ubytování a zázemí (kuchyňka, toalety) bude v Komunitním centru. Rádi uvítáme i vaše partnery. Jídlo a pití zajistíme. Ale nepohrdneme ničím, co také přinesete na společný stůl.

Toto jsou zatím obecné informace. Se závaznými zájemci=dobrovolníky v následné komunikaci proberu detaily, aby se mohli začít na 5P šíleně těšit.😁

Prosím všechny o zpětnou vazbu – zúčastníte se?
    Máte k tomuto 5P konstruktivní výtky nebo užitečné rady? Je něco, na co bychom měli určitě pomyslet? Čeho se vyvarovat? Na co nezapomenout?
    Předem moc a moc díky. Velmi si vážím vašich názorů a pohledů na věc.

➡️ Jak se přihlásit? Napište mi na tento email nebo využijte můj tel. 776 236 101.

Těším se na vaši podporu (slovem či činem).
    Iveta

Branko Santo
    Správce

Jak jsem zminoval mailem ja nestiham tento krat.

Doufam ze potom budu nejake hezke fotky 🙂

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.